Image Alt

Boksen (Pads)

Boksen (Pads)

Pads training is een intensieve workout voor sporters die al de basis bokstechnieken beheersen. Met padsen werk je niet alleen aan je techniek, maar het is ook ideaal om je uithoudingsvermogen te verbeteren. Kortom: even heerlijk ontstressen en calorieën verbranden!

Wat is pads training

Bij een pads training boks je met z’n tweeën. De een heeft bokshandschoenen aan en oefent bokstechnieken met stoten. De ander heeft de pads aan. Dit zijn speciale stootkussens om de stoten mee op te vangen.

Een pads training is een stuk dynamischer dan een bokszaktraining. Degene die de pads aanheeft kan zijn handen en lichaam verplaatsen. Zo kun je veel beter trainen op voetenwerk en stootcombinaties. Met padsen gaat je bokstechniek snel vooruit en het is dan ook een mooi opstapje naar sparren.

Voordelen van pads training

Met padsen verbeter je ten eerste je reflexen en voetenwerk. Er is meer interactie en beweging dan bij een bokszaktraining. Hierdoor kun je snelle combinaties van stoten oefenen en werken aan je reflexen en voetenwerk.

Daarnaast is padsen ook een perfecte workout om je conditie op te bouwen. Je beweegt veel en wisselt snelle stootcombinaties af met korte rustperiodes. Dit is behoorlijk intensief en je zult zien dat je conditie met sprongen vooruit gaat.

Ook is pads training de perfecte manier om je coördinatie en bokstechniek te verbeteren. Je werkt actief aan de juiste lichaamshouding en techniek. En omdat je samen met iemand bokst, is de training snel en beweeglijk. Hierdoor komt padsen dicht in de buurt van sparren. Maar dan zonder de risico’s op blessures die je bij sparren hebt.

Proefles pads training

Wil je een keertje mee komen doen bij de pads training? Boek dan een gratis proefles.

Je krijgt duidelijke uitleg van onze bokstrainers en je kunt gelijk meetrainen. De proefles is vrijblijvend: zo kun je eerst kijken of padsen iets voor je is.

Meteen lid worden? Dat kan natuurlijk ook. Klik hier voor meer informatie over tarieven.